Vandaag maar eens begonnen aan de werkkamer. Eerste actie: computer-rack opnieuw indelen, want er staat nog teveel oude troep in. Daarnaast moet de nieuwe pfSense firewall ook een goed plekje krijgen.

Dankzij een fantastische uitvinding, Ty-Rap kabelbinders, is de bekabeling een stuk strakker weggewerkt. Spanningssloffen vastgezet, overtollige bekabeling weggehaald. De switch en firewall staan nu bovenop het rack. Daaronder zie je een zilveren kast – die machine heb ik geleend van het werk om wat experimenten te doen. De belangrijkste machines zie je daaronder, 3 zwarte Lian-Li kasten met daarin mijn workstation (P4, 3GHz) en 2 Linux-servers (Core 2 Duo / Core 2 Quad).

Computer-rack in de werkkamer

Inmiddels zijn de fileserver en webserver dus virtuele machines (Xen) geworden. Heel praktisch: vroeger stond dit rack vol met 6 identieke kasten, allemaal Celeron en AMD machines. In de zomer moest ik een airco gebruiken om de temperatuur onder controle te houden. Gelukkig zijn die tijden dankzij Xen / VMware nu voorbij!

Updated: