Vanochtend waren we al vroeg wakker – gisteravond kregen we door dat onze koel/vrieskast *alweer* problemen had. Vorig jaar, precies met de verjaardags-BBQ, was de hele vriezer ‘s nachts na de BBQ ontdooid: “Freezer alarm - eat food immediately!”. We stonden toen om 01:00 te dweilen in de keuken.

Dit jaar besloot de vriezer er de avond van tevoren al mee op te houden. Nu was het wel ontzettend heet (iets van 33 graden of zo), dus eerst dacht ik dat de vriezer het gewoon te warm had. Ventilator erbij gezet, en gaan slapen. Nou, vanochtend bleek dat de vriezer nog steeds dacht dat ‘ie een koelkast was. Toen waren we het zat – meteen om 09:00 naar de PrijsTopper gereden (jaja, Top-Prijzen) en een Samsung koel/vrieskast uitgezocht die in ook met tropische temperaturen blijft werken.

Bierflesjes onder een laag ijsblokjes

Tsja, liggend vervoeren was geen optie vanwege de rust-tijd die het apparaat dan nodig heeft. Dus een aanhanger geregeld en *heel* voorzichtig naar huis gereden met een enorme koelkast achterop. De nieuwe koelkast deed het goed, dus gelijk de oude naar buiten gereden. Tsja, en die viel dus voor ons huis van het steekwagentje af (net goed!). Nog voor half twaalf hadden we de nieuwe koel/vrieskast staan, en de oude naar de milieustraat gebracht. Pffff…. Wat een stress zeg!

Bord met eten van de barbecue

Gelukkig ging de rest van de dag perfect – Yfke heeft de hele dag en avond aan het vuur gestaan, Anne-marie had alles al klaarliggen in de koeling, en de drank was heerlijk koel dankzij vele kilo’s ijsklontjes. Het was echt bere-gezellig. De kleintjes hebben zich prima vermaakt (schminken, K3 en Dora op TV, wat wil je nog meer) dus de volwassenen konden rustig genieten van al het lekkers dat we hadden klaargezet.

We vonden het echt ontzettend gezellig - enneh: bedankt voor alle mooie kadootjes!

Updated: