Tweede Kerstdag: de Kerstman gaat op bezoek

Vandaag, tweede Kerstdag, gaan we bij mijn ouders op bezoek. Voor de verandering mag ik me verkleden als Kerstman (John vond het ook al erg grappig). Anne-marie heeft een hele doos vol met de meest vreemde kadootjes ingepakt – gelukkig zat er ook nog iets praktisch bij, namelijk een hele thee-verzameling inclusief bewaardoos.

Pa en ma vonden het prachtig, zo’n vreemde snuiter aan de deur. Nadat ik m’n identiteitskaart had laten zien mochten we toch nog binnenkomen. Ma had gelukkig voor iets kleins te eten gezorgd – dat wil zeggen, een heel peloton daklozen had hier met gemak z’n buik rond kunnen komen eten.

Natuurlijk moesten er ook nog wat zaken geregeld worden voor de PC. Een tijdje geleden had pa al z’n dia’s ingescand (in TIF formaat). Vandaag kwam ik ‘m diezelfde verzameling brengen, maar dan in JPEG. Dat is voor dagelijks gebruik een stuk handiger.

Ma heeft haar nieuwe kleurenprinter gelijk goed ingewijd – we hebben een paar foto’s van vroeger uitgeprint. Die printjes zien er echt geweldig uit, je ziet echt geen verschil meer met afdrukken van de fotograaf… Echt heel leuk om te doen, en we konden nog wat herinneringen ophalen aan vroegere vakanties.

Al met al een heel gezellige Kerst gehad, ondanks de restjes van onze griep!

CategoriesUncategorized