OnsNetEindhoven administratie…

Wel telefoon…
Geen telefoon…
Wel telefoon…
Geen telefoon…

Wat een feest: Ik had indertijd het complete pakket inclusief ISDN aangevraagd.
Op een controleformulier bleek de telefonie geheel verdwenen te zijn. Dus geantwoord dat ze een fout hadden gemaakt,
de hele boel nogmaals opgestuurd.

Na aansluiting van de glasvezel kreeg ik een brief dat op 16 september mijn telefonie zou worden gemigreerd (mooi! hun geheugen was weer in orde!)… Maar het DRG-48 modem heeft alleen analoge aansluitingen. Dus weer gebeld: jazeker, klopt, er komt op 18 september een monteur langs om het “ISDN-kastje” te installeren. Alles komt goed!

Mooi niet dus – vanochtend zitten wachten, geen monteur. Gebeld: “U heeft geen telefonie aangevraagd”. Euh… Tsja, waarom sturen ze dan brieven dat ze mijn telefonie gaan omzetten? Na flink zoeken in de administratie bleek dat ik toch wel telefonie had aangevraagd, maar dat niet iedereen dat wist. Blijkbaar hebben ze ook hier meerdere administratie-systemen, een garantie voor problemen.

Met een beetje geluk word ik teruggebeld door de telefonie-afdeling, maar dit is geen mooi begin van deze prille relatie :-(