Thuis werken

Vandaag weer eens thuis aan het werk – de nieuwe website van het bedrijf gaat op Joomla! draaien, dus ik ben er eens mee gaan stoeien. Na een valse start verliep de installatie soepel; het systeem werkt goed.

Nadeel is de relatief zwakke groeps-implementatie binnen Joomla! – je hebt de voorgedefinieerde groepen zoals “Public” en “Registered”, niet veel meer. Als je dus groepen wil gebruiken om toegang tot artikelen te regelen, ben je weinig flexibel. Hier wordt wel aan gewerkt door het Joomla! team, maar in versie 1.5.6 ontbreekt deze functionaliteit nog.

Behalve met Joomla! ben ik ook nog bezig met provisioning en monitoring – naast Nagios gaan we ook Ganglia ondersteunen, in het bijzonder op HPC clusters en grotere Linux omgevingen. Ganglia is goed in grafische overzichten, Nagios is goed in flexibele alarmering. Een mooie combinatie, al draai je dan wel 2 monitoring-daemons op iedere client.

Voor configuratie wordt gebruik gemaakt van Cfengine, geschreven door Mark Burgess.

Al deze tools komen dan weer samen in de Provisioning/Management omgeving…