Kreta – Zondag, begin van de vakantie!

Vanochtend voor het laatst onze bagage nagekeken – hebben we echt wel genoeg aan 1 grote koffer per persoon plus een uitpuilende handbagage? Anne-marie en ik hebben daar verschillende ideeen over ;-) Zoals altijd neem je weer veel teveel spullen mee. Uiteindelijk wogen onze koffers ‘slechts’ 15kg per stuk. Wat moet dat worden als we ooit 2 weken weggaan?

‘s Middags vanaf Eindhoven naar Kreta (Heraklion) gevlogen. Prima vlucht gehad, beetje vertraging bij het vertrek was onderweg alweer ingelopen. Daarna mochten we onze huurauto (EuroDollar) ophalen, een kanariegele Hyundai Atos ;-)

Het was al donker toen we landden (na 20:00 lokale tijd), dus we moesten ons appartement (Asterias Village) in het donker zien te vinden. De wegwijzers waren nog slechter dan in België – gelukkig hadden we onze oude GPS meegenomen, met daarin de coordinaten van het appartement. TomTom heeft helaas nog geen kaarten van Griekenland/Kreta, vandaar dat we het op de oude manier moesten doen.

Na wat zoekwerk om de juiste afslag te vinden (jaja, het bordje voor de afslag “Hersonisos” stond verkeerd, en was alleen op de terugweg leesbaar…) moesten we een paar kleine dorpjes door totdat de GPS aangaf dat we er toch echt moesten zijn. En jawel hoor: we stonden bijna recht voor de ingang van Asterias Vilage!

Het complex is tegen een bergwand gebouwd, dus je moet vanaf de straat ongeveer 60 treden omlaag om bij de receptie en het zwembad te komen – een prima workout dus ;-)

Een alleraardigste meneer pakte onze koffers en reed met zijn pickup naar beneden, richting de receptie. Daar bleek dat onze kamer bovenaan lag, dus hij mocht weer naar boven met onze vracht ;-) Het appartement was voorzien van alle luxe, inclusief airco. Heel netjes ingericht, met een prachtig uitzicht op de zee en het zwembad beneden.

Nadat we even hadden uitgerust van de reis, snel wat gegeten in restaurant Oliva. Tegen middernacht gaan slapen – fijn dat er airco is, de temperatuur is even wennen…