Kreta – Maandag, wandelen in Chersonyssos

Vanochtend redelijk op tijd opgestaan en lekker ontbeten in de bar bij het zwembad. Er zijn nog een paar Nederlanders hier – de school is weer begonnen, dus het is lekker rustig.

Daarna de berg af gewandeld van Piskopiano/Koutouloufari naar Chersonyssos. Dat was een aardig stukje lopen, de bomen maakten trouwens een enorme herrie. Je zou denken dat het een kudde krekels was, maar waarschijnlijk waren het Cicaden (volgens vriend Midas Dekkers).

We hebben daar een paar uur rondgewandeld en wat terrasjes uitgeprobeerd. De terugreis zag er een stuk minder aantrekkelijk uit (de berg weer op…) dus stiekem een taxi geregeld die ons netjes voor de deur heeft afgezet.

Daarna lekker wezen zwemmen (brrr… onverwarmd zwembad) en ‘s avonds op zoek gegaan naar een lekker restaurantje. Vlakbij de waterput vonden we Raglo, een authentiek uitziend restaurantje. Echt HEERLIJK, Griekse meze (hetzelfde idee als tapas)! Een aanrader! En dat voor EUR 15 voor 2 personen (nou ja, er kwam nog 2x 5 euro bij voor alle wijn ;-))