Firestarter!

“Zeer grote brand – GRIP2”. Dat is het soort BBQ waar ik van hou ;-)

Rond vieren komen de eerste gasten binnengedruppeld, nadat Frank en Helene al eerder vandaag binnen waren komen vallen – ze zijn op doorreis naar Nog Meer Feesten, en kunnen dus niet blijven voor de BBQ.

Als feestbeest werd ik overladen met kado’s, van lekker tot heel praktisch: van whisky en whiskey (zoek de verschillen) tot een heuse Firestarter. Zo, dat ding gaat echt als de brandweer! Voorlopig hoeven we dus niet van de honger en dorst om te komen, alhoewel whisky geen goeie dorstlesser is.

Al snel brandt de BBQ en gaan de worsten, spiezen, hamburgers en nog veel meer op de hete kolen. Yfke heeft zich (met Roald) over het vuur ontfermd, en dat is ze wel toevertrouwd. Onze Brandmeesters en Keukenprinsessen hebben de smaak snel te pakken (nog bedankt!).

Alleen het weer werkt niet helemaal mee – het begint wat te miezeren, maar dat mag de pret niet drukken. De luifel houdt het goed, maar het groene zonnescherm is duidelijk een ZONNE scherm, dus de regen drupt er heel zachtjes toch nog doorheen.

Twee paraplu’s later zijn ook de barbeques voorzien van een afdakje, en kan het feest gewoon doorgaan.

De muziek is binnen inmiddels afgezet en vervangen door een DVD van Dora (aAAAAAAAAaaaaarrghh!) dus de kids genieten stilletjes van de frietjes, frikandellen, het snoep en het fris. Hmmm, die Dora is zo gek nog niet ;-)

John geniet ook zichtbaar van alle aandacht die hij als enige niet-Nederlands sprekende geniet ;-)

Cas zat van alles tegen hem te vertellen – in het Nederlands. Ik geloof niet dat John er veel van begrepen heeft…

De vriezer kreeg het er ook warm van – het ding sprong op alarm, alles ging ontdooien. Dooreten dus!

Het was enorm gezellig, bedankt iedereen voor de kado’s en belangrijker nog voor de aanwezigheid – volgend jaar vier ik weer mijn 40e verjaardag denk ik zo ;-)

CategoriesUncategorized